Valmentajat

Valmentajat

JP Skatingin koutseilla on yli viidentoista vuoden kokemus valmentamisesta sekä myös akateeminen koulutus liikunta-alalle!

Arttu Pihlainen

Arttu on valmistunut Jyväskylän Yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta pääaineenaan liikuntapedagogiikka. Hänellä on yli viidentoista vuoden valmennuskokemus juniorijääkiekon ja alamäkiluistelun parista. Oma peliura loppui A-junioreiden SM-liigassa opintojen alkaessa, mutta opiskelujen aikana Arttu aloitti kilpailemisen alamäkiluistelussa, jossa kiersi maailmaa 7 vuotta voittaen useita kansainvälisiä Red Bull Crashed Ice -kilpailuja sekä lajin maailmanmestaruuden. Tänä aikana hän myös perehtyi huolellisesti luistelun teränkäyttöön, erityisesti luistelunopeuden ja luistelutaidon sekä räjähtävän voiman kehittämiseen.

Artun vahvinta osa-aluetta valmennuksessa on junioreiden kokonaisvaltainen urheilullisuuden kehittäminen sekä luistelussa räjähtävyyden esiin kaivaminen sekä luistelulihasten lajispesifin voimantuoton optimointi. Artun räjähtävyydestä jotain kertoo myös paikaltaan lähdöstä alle 2.70 sekunnin luisteltu 20 metrin aika. Hän on kehittänyt urheilu-uransa aikana myös luistimien teriä alamäkiluisteluun sopiviksi yhdessä RamonEdge Oy:n kanssa ja sitä kautta hänelle on kertynyt kattavasti tietoa luistimen terän profiloinnin vaikutuksesta luisteluun. Kesäisin Arttu työskentelee myös ammattipelaajien kanssa, mutta pääasiassa hän on keskittynyt yli 15 vuoden ajan nuorten pelaajien valmentamiseen ja kehittämiseen.

Lari Joutsenlahti

Lari on valmistunut Vierumäen urheiluopistosta. Hän on pelannut jääkiekkoa Mestiksessä ja Pohjois-Amerikassa, ja häneltä löytyy lajitaustaa löytyy myös taitoluistelusta, jääpallosta ja alamäkiluistelusta, jossa hän kiersi maailmaa vuosina 2008-2013 Suomen maajoukkueen mukana. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus luisteluvalmennuksesta ja valmennuskokemusta on kertynyt muun muassa Pohjois-Amerikasta, Venäjältä, Etelä-Koreasta ja kaikista pohjoismaista. Hän on valmentanut suomalaisia liigapelaajia ja NHL-pelaajia sekä nähnyt ja valmentanut kattavasti koko suomen alueella lajia eri tasoilla pelaavia pelaajia.

Larin vahvinta osaamista on kokonaisvaltainen luisteluvalmennus. Lari on taitava teränkäyttäjä, joka hallitsee kattavan harjoitepankin eri teränkäytön osa-alueille. Suuri osa pelaajista oppii parhaiten kopioimalla näkemänsä laadukkaan suorituksen. Taitavana luistelijana Lari pystyy näyttämään teknisesti puhtaita suorituksia, jotka palvelevat pelaajien luistelutaidon kehittymistä. Lari on valmennustyyliltään tiukka mutta huumori ja hymy kuuluvat aina Larin valmennuspakettiin.